White page on new install of OSSN on Ubuntu

Keith Miller Posted in Technical Support 1 week ago

Fresh install of OSSN on Ubuntu 18.04 and I get a white screen, mod-rewrite is installed

here is system info
Database server
Server: Localhost via UNIX socket
Server type: MySQL
Server version: 5.7.28-0ubuntu0.18.04.4 - (Ubuntu)
Protocol version: 10
User: [email protected]
Server charset: UTF-8 Unicode (utf8)

Web server
Apache/2.4.29 (Ubuntu)
Database client version: libmysql - mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 3591daad22de08524295e1bd073aceeff11e6579 $
PHP extension: mysqliDocumentation curlDocumentation mbstringDocumentation
PHP version: 7.2.24-0ubuntu0.18.04.1

Replies
German Arsalan Shah Replied 1 week ago
us Keith Miller Replied 1 week ago

I have no intentions of wasting your time or mine, not a new person at linux but not a pro ether. this is what I have done, I stopped at the install when it said MOD_Rewrite not installed

Ok have done the following:

Deleted the Database
deleted the site from \var\www\

recreated Database
recreated the site at \var\www\topicmaster
setup says MOD_REWRITE REQUIRED but phpinfo says it is see below

Host topic-master.com
Loaded Modules
core modso modwatchdog httpcore
mod
logconfig modlogio modversion
mod
unixd modaccesscompat modalias
mod
authbasic modauthncore modauthnfile
mod
authzcore modauthzhost modauthzuser
mod
autoindex moddeflate moddir modenv modfilter
modmime prefork modnegotiation modphp7
mod
reqtimeout modrewrite modsetenvif mod_status

I will continue tomorrow

German Arsalan Shah Replied 1 week ago

You just wasting our time and followed none of our advice. You files are owned by non Apache user.

German Arsalan Shah Replied 1 week ago

Further it looks like mod rewrite is not enabled for current www directory or . htaccess is missing.

German Arsalan Shah Replied 1 week ago

You have not answered my question

us Keith Miller Replied 1 week ago

That last change got to a unformatted login screen, and when I press the login button I get "Not Found, request URL was not found on this server "

Thanks

The URL it is going to is topic-master.com/login

German Arsalan Shah Replied 1 week ago

I have checked your log seems you have permission issues as mentioned, did you run the command :

  • change complete webserver tree to be owned by www-data like chown -R www-data:www-data /var/www/

Did you reinstalled OSSN after running the chown command? In that case
Also go to your PHPMYADMIN and then ossn_site_settings change cache from 1 to 0.

I can see that you have modified core files, please try to install fresh copy form our website not your modified copy.

us Keith Miller Replied 1 week ago

URL to my site is: http://www.topic-master.com
Browser in use: IE 11, Chrome, Firefox and Edge

us Keith Miller Replied 1 week ago

How do I attach the results of ossninfo and can not supply the error log non is showing , plus not able to login to access site setting
Created the file DISPLAY_ERRORS in the ossn installation and tried the site again, no error show in it. made sure the permissions were 0755 and owned by www-data

German ~Z~ Man Replied 1 week ago

it's unlikely getting a white page without any errors being logged, so please run

https://YOUR-COMMUNITY-URL/ossninfo.php?view=files

and provide the error_log part