Lazy Load Images | Make the website loading bit faster

Arsalan Shah Posted in Performance and Scalability 1 month ago

A new component has been release https://www.opensource-socialnetwork.org/component/view/3515/lazy-load-images

Make the images load after the website is loaded to avoid user waiting to finish the loading animation of page. (Load the page bit faster and delay the loading of images first).

Website owners who are facing their home page loading slower (newsfeed page slower) can try this component.

Created in favor of discussion going on here : https://www.opensource-socialnetwork.org/discussion/view/3510/how-to-show-that-a-page-is-loading-instead-of-the-rotating-circle

Replies
se Johannes Genberg Replied 4 weeks ago

I just updated to 5.1 from 5.0 and it's still like I described.

German Arsalan Shah Replied 4 weeks ago

Please kalu don't flood others topic create your own discussion topic. Who told you to truncate the ossn_components ? why did you truncated it?

ae Kalu uduma Replied 4 weeks ago

I am in a big mess right now.. I truncate my ossn_components in my phpmyadmin and since then, ny site refused to come up,,

What should i do please somebody help.

ae Kalu uduma Replied 4 weeks ago

Please somebody help me, My site notification is not working, and my users are complaining, there are notifications to be viewed, but once clicked on, it will be rolling throughout the day and never open..

Please this is awkward for my site users..

Thanks.

German Arsalan Shah Replied 4 weeks ago

@Kalu please stop flooding others topic, you may create your own discussion topic https://www.opensource-socialnetwork.org/discussion/add and state the errors you are facing.

ae Kalu uduma Replied 4 weeks ago

My site notification is not working,i have some notifications to view , but once i click nothing will show up. just loading and rolling..

Can somebody help me ..what is wrong...

ae Kalu uduma Replied 4 weeks ago

Please i have tried this but i couldn't get it right, and my site is loading very slow..can someone help me out.

se Johannes Genberg Replied 4 weeks ago

Yes, the 1.1 version doesn't seem to do anything at all.

German Arsalan Shah Replied 4 weeks ago

You said 'I tried it and it is indeed fast' does this mean the first version?

se Johannes Genberg Replied 4 weeks ago

OK, I removed it and reinstalled it twice. Both times I could see no difference between having it enabled or not. It still waits until all pictures are loaded before showing anything, wheel spinning the whole time.